Bivol

Familia mea:

  • Mama: bivoliță
  • Tatăl: bivol
  • Copilul: malac

Bivol în apă până la genunchi

Cum arăt: sunt un mamifer masiv, cu talia între 115 şi 140 cm, cu frunte scurtă şi bombată, cu coarne groase, în formă de semilună, îndreptate spre înapoi. Botul meu este lat. Trunchiul este scurt şi greabănul proeminent. Picioarele mele sunt scurte şi puternice. Părul meu este lung, gros şi rar şi se găseşte mai ales pe partea superioară a trunchiului, putând fi de culoare neagră sau albă. Ugerul este mic şi conic. Ajung la maturitate la 5-6 ani.

Cât cântăresc: pot cântari chiar şi 600 kg.

Cât trăiesc: pot ajunge până la vârsta de 20 de ani.

Ce mănânc: sunt un mamifer erbivor, deci mâncarea mea preferată sunt: iarba, fânul, silozul, furajele, concentrate (grâu, porumb, orz), sfecla furajeră.

Unde mă întâlneşti: cel mai des mă întâlneşti în India, Pakistan, Nepal, Egipt, Vietnam, dar mă găseşti şi în România. Prefer formele de relief puţin înalte, cu sursa de apă în apropiere şi cu adăposturi călduroase.

Cum mi se măreşte familia: perioada de gestație durează până la 10 luni (315 zile). Puii sunt hrăniți cu lapte timp de 3 luni.

Cum mă comport: sunt destul de blând, dar nu foarte docil.

Ce foloseşti de la mine: carne şi lapte.

La ce sunt util: mă puteţi folosi la activităţi agricole şi tracţiune.

Malac (pui de bivol)

Știaţi că… ?

  • în Transilvania, bivoliţele se numesc drigane…
  • producţia de lapte a bivoliţelor este în jur de 1.700 litri pe lactaţie, un procent de grăsime de 7 – 8%. Laptele de bivoliţă, deşi mai gras decât laptele de vacă, conţine cu 60% mai puţin colesterol decât acesta, cu calităţi nutritive deosebite…
  • din laptele de bivoliţă se pot obţine preparate foarte apreciate – brânzeturile Mozzarella, Cheddar, brânză telemea de bivoliţă din România…
  • părul bivolilor, rezistent şi flexibil, este folosit pentru perii şi pensule…
  • în Asia sunt folositi pe plantațiile de orez.

BivolulBivol în apăBivoli